Kunst & Cultuur

Online musea van Nederland bezoeken

2 Mins read

Door de coronacrisis zijn de uitstapjes anders dan normaal. Bij een dagje weg komen er nu allerlei soorten regels kijken. Dit geldt natuurlijk ook voor een museumbezoek. Gelukkig hebben veel musea een fijne oplossing bedacht voor mensen die het museum niet meer in het echt kunnen bezoeken. Namelijk: online musea bezoeken. Deze virtuele tours zijn ook beschikbaar voor sommige buitenlandse musea, dus ook van buitenlandse kunstcollecties kun je nu genieten zonder op het vliegtuig te stappen. Wij lichten de mooiste online musea tours uit.

De echte beleving

Wil je een online museumbeleving die niks afdoet aan een echt bezoek? Sluit jezelf af en creëer een donkere ruimte waarin je kan genieten van diverse kunst. Gooi de verduisterende gordijnen, houten jaloezieën of shutters dicht en focus je alleen op de kunst. Schenk voor jezelf een kop thee of koffie in en geniet van de virtuele tours die de diverse musea te bieden hebben.

Nederlandse musea

Er zijn diverse musea die je in Nederland online kan bezoeken. Het Rijksmuseum is één van de populairste. Als je nog nooit in dit Amsterdamse museum bent geweest of het graag nog een keertje wilt bezoeken, kan je eenvoudig je laptop openen en genieten van kunstwerken als De Nachtwacht. Ben je op zoek naar een virtuele tour met wat meer geschiedenis? Het Anne Frank Huis neemt je digitaal mee door het Achterhuis; de plek waar Anne Frank onderdook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook Haagse musea doen mee met de virtuele tours. Neem bijvoorbeeld een kijkje in Scheveningen bij Panorama Mesdag. Deze virtuele tour neemt je mee in het Scheveningen van 1881. Ook kun je thuis genieten van de 36 kunstwerken van de Delftse schilder Johannes Vermeer in het Mauritshuis.

Buitenlandse musea

Niet alleen Nederlandse musea bieden online museumbezoeken aan, maar ook buitenlandse musea laten je een kijkje nemen tussen hun collecties. Het British Museum in hartje Londen is een iconisch museum dat je digitaal kan bezoeken. Door simpelweg je laptop open te klappen, kan je hier een heleboel oude artefacten bekijken. Ook door het Musée d’Orsay in Parijs kan je een virtuele wandeling maken. Hier hangen populaire kunstwerken van een heleboel Franse kunstenaars die leefden tussen 1848 en 1914. Denk aan Monet, Cézanne en Gauguin. Tot slot is het Guggenheim Museum in New York ook bereidt om je te laten genieten van diverse kunstwerken. ‘Wandel’ de bekende draaitrap van het museum op en ontdek kunstwerken uit het impressionisme, post-impressionisme en moderne en hedendaagse kunst.

Related posts
Kunst & Cultuur

Als je van sport je werk wil maken…

2 Mins read
Ben jij ook een sporter in hart en nieren? Sta je het liefst vijf keer per week in de sportschool of zweet…
Kunst & Cultuur

Verschillende tribunes voor bij een sportveld

2 Mins read
Ben jij verantwoordelijk voor de inrichting van het voetbalveld? En wordt het voetbalveld verbouwd of is de accommodatie verouderd? Dan is het…
Kunst & CultuurLifestyle

Tip: cadeautjes van Paw Patrol

2 Mins read
Tip: cadeautjes van Paw Patrol  Zijn jouw kinderen ook helemaal fan van Paw Patrol? Dan zijn ze niet de enigen, want Paw…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!