Lifestyle

Bij welk interieur horen welke gordijnen?

2 Mins read

Veel mensen vergeten om goed na te denken over de gordijnen in hun interieur. Maar als je van a tot z je interieur uitkiest dan horen daar ook de perfecte gordijnen bij. Gordijnen zij ook niet alleen van toepassing in je slaapkamer maar ze maken elk interieur af waar een raam in zit. En soms ook waar geen raam is. Er zijn ontzettend veel verschillende gordijnen maar niet alle gordijnen horen bij dezelfde interieuren. In dit artikel lees je precies wat voor soort gordijnen je moet nemen die perfect passen bij jouw interieur keuze en wat voor verschillende functies gordijnen allemaal hebben.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen zorgen vooral voor het verduisteren van een ruimte. Ze zijn een goede manier om privacy te creëren. Woon jij dus in een drukke straat in Amsterdam, dan zijn verduisterende gordijnen de oplossing. Je kan ze perfect gebruiken in een interieur wat veel gebruik maakt van donkere kleuren. Denk aan bijvoorbeeld Industrieel. Hierin maak je veel gebruik van metalen en robuuste artikelen. De dikke verduisterende gordijnen passen hier heel goed bij.  Bij een klassieke interieurstijl passen verduisterende gordijnen ook. Ze passen goed bij een mooie kroonluchter en geven ze een gevoel dat je in een kasteel woont. In kastelen hebben ze ook hele dikke gordijnen en dan het liefst in een dieprode kleur. Voor het maximale royale effect is deze kleur ook aan te raden voor je verduisterende gordijnen.

Lichtdoorlatende gordijnen

Deze gordijnen, ook wel inbetween gordijnen genoemd, zijn de perfecte gordijnen om licht binnen te laten maar ook je privacy te behouden. Deze gordijnen zijn perfect bij een Scandinavische interieur. In Scandinavië is elk moment van zonlicht belangrijk. Deze gordijnen laten al het natuurlijke licht door waardoor de witte en blauwe kleuren tot hun recht komen. Ook bij de Bohemian stijl passen inbetween gordijnen het beste. Ze zijn dun en licht waardoor het een vrolijke, speelse vibe heeft. Perfect dus voor de bohemian stijl. Vooral als je gordijnen in een beige of off-white kleur koopt dan zijn ze helemaal perfect. In de bohemian stijl zijn veel van je meubels al kleurrijk en druk. Het is dan belangrijk dat je de gordijnen rustig houdt om er één geheel van te maken.

Grote open ruimte

Nadat gordijnen een perfecte toevoeging zijn aan je interieur stijl hebben ze ook nog eens een goede functie. Ze zorgen ervoor dat je privacy behoudt in je huis en niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Maar dat is niet de enige functie die ze hebben. In sommige huizen heb je een grote open ruimte van de keuken naar de woonkamer. Vooral in de winter is het moeilijk om deze grote ruimte te verwarmen. Door een gordijn op te hangen in het midden, snij je de kamer in twee stukken. Je kan dan een scheiding maken tussen de eetkamer en woonkamer. Je maakt optimaal gebruik van je ruimte en het is ook nog eens heel stylisch. Je kan hier verschillende soorten gordijnen voor gebruiken. De keuze ligt vooral bij wat voor stijl interieur je hebt.

De beste plek voor gordijnen

Nu je weet hoe je de beste gordijnen kiest voor bij je interieur en is de volgende actie gordijnen kopen. Op de site ilumio.nl hebben ze een ruime keuze van allemaal verschillende gordijn soorten. Hierdoor is er zeker eentje die bij jou stijl past. Dit bedrijf is al meerdere keren bij VTwonen geweest dus ze weten goed wat ze doen. Als je nog extra tips nodig hebt voor de gordijn keuze kunnen zij je ook helpen. Dus ben je op zoek naar het element om je interieur een compleet geheel te maken? Ga op zoek naar gordijnen om je interieur naar het volgende level te tillen.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!