Kunst & Cultuur

Duurste kunstwerken van Nederlandse bodem

1 Mins read

Aan kunst verdienen kunnen niet veel mensen. Maar wanneer het lukt om een goede naamsbekendheid op te bouwen zijn er vaak hoge bedragen aan te verdienen. Verschillende Nederlandse kunstenaars hebben al een aardig zakcentje verdiend aan hun werken. De prijzen verschillen aanzienlijk, maar er zitten ook een aantal heel opvallende tussen. De duurste kunstwerken van Nederlandse bodem kenden zelfs prijskaartjes die door de meeste mensen niet te betalen zijn. Maar welke kunstwerken zijn dit dan en hoeveel moet jij betalen om een van deze werken in handen te krijgen? Lees snel verder en ontdek het.

Voor 300 miljoen dollar verkocht

Het duurste kunstwerk van Nederlandse bodem is eentje van Willem de Kooning. Het gaat om Interchange uit 1955. Het schilderij is gemaakt met olieverf en bestaat uit asymmetrische vlakken en lijnen. Het schilderij is bijna 2 bij 2 meter en gekocht door een Amerikaanse investeerder. Het werk is voor 300 miljoen dollar over de toonbank gegaan. Echter heeft de kunstenaar hier zelf nooit wat van gemerkt. Hij was namelijk al overleden toen zijn werk voor dit bedrag werd verkocht. Mocht je ooit in de Verenigde Staten zijn, kun je het werk bewonderen in het museum.

In Nederland te bekijken

Ook kunstenaar Jan Steen mag aan het lijstje toegevoegd worden. Het Rijksmuseum heeft namelijk het werk ‘Burgemeester van Delft en zijn Dochter’ voor een flink bedrag aangeschaft. 11,9 miljoen euro is er betaald voor het werk uit 1655. Het mag dan niet in de buurt komen van het bedrag dat voor het werk van De Kooning is betaald, het is wel het duurste schilderij uit de geschiedenis van het museum. Ook dit schilderij is nog altijd te bewonderen in het museum. Wanneer je dus naar een van de duurste kunstwerken wilt kijken, is dit je kans.

Related posts
Kunst & Cultuur

Als je van sport je werk wil maken…

2 Mins read
Ben jij ook een sporter in hart en nieren? Sta je het liefst vijf keer per week in de sportschool of zweet…
Kunst & Cultuur

Verschillende tribunes voor bij een sportveld

2 Mins read
Ben jij verantwoordelijk voor de inrichting van het voetbalveld? En wordt het voetbalveld verbouwd of is de accommodatie verouderd? Dan is het…
Kunst & CultuurLifestyle

Tip: cadeautjes van Paw Patrol

2 Mins read
Tip: cadeautjes van Paw Patrol  Zijn jouw kinderen ook helemaal fan van Paw Patrol? Dan zijn ze niet de enigen, want Paw…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!

Laat een reactie achter

×
Kunst & CultuurLifestyle

Dit zijn de leukste musea in Nederland