Kunst & CultuurLifestyle

Dit zijn de bekendste Nederlandse kunstenaars

1 Mins read
Bekende nederlandse kunstenaars
  • Synergy Research reported that IBM had 7 percent of the cloud infrastructure market
  • These major platforms probably only went all-in on flexbox fairly recently

Nederland kent veel kunstenaar. Ieder jaar studeren er weer een aantal af aan de kunstacademie, waardoor de lijst uitgebreid wordt. Echter wordt lang niet iedereen bekend. Door de jaren heen is de lijst met bekende kunstenaars wel uitgebreid, maar velen kunnen niet tippen aan de naamsbekendheid van een aantal grootheden. Denk bijvoorbeeld aan Vincent van Gogh. Zijn schilderijen zijn een van de bekendste en hangen in een grote hoeveelheid musea. Ook worden zijn schilderijen vaak als inspiratiebron voor andere kunstenaars gebruikt. Zo ook bij Rembrandt. Het spel tussen donker en licht wordt immers ook in andere disciplines toegepast.

Dure pigmenten en abstracte vlakken in kunst

Er zijn echter nog veel meer bekende Nederlandse kunstenaars te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Johannes Vermeer? Het subtiel kleurgebruik en de compositie van ieder schilderij zorgen ervoor dat veel kunstenaars het na proberen te doen. De kleuren die hij gebruikte, waren overigens in die tijd niet goedkoop. Als je juist weer van abstracte kunst houdt, moet je bij Piet Mondriaan zijn. Zijn vlakken brengen heel wat emoties los bij mensen. Zelfs zo erg dat een van zijn kunstwerken uit een museum gehaald is om erger te kunnen voorkomen.

Van bekendheid naar eigen kunstacademie

Weer een heel andere kunstenaar die beroemd geworden is door zijn intrigerende werken is Escher. Hij maakte voornamelijk houtsneden, lithografie├źn en houtgravures. Hiervoor speelde hij met wiskundige principes, waardoor je uren naar een kunstwerk kan kijken. Op iedere plek in het kunstwerk is weer wat nieuws te vinden. Voor het abstract expressionisme moet je weer bij Willem de Kooning zijn. Later is ook een van de kunstacademies in Nederland naar hem vernoemd. Als laatste hebben we ook nog Jan Steen. Uiteraard zijn er veel meer bekende Nederlandse kunstenaars terug te vinden in verschillende musea.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!

Laat een reactie achter

├Ś
Kunst & Cultuur

Duurste kunstwerken van Nederlandse bodem