Lifestyle

Wel of geen droogshampoo gebruiken?

2 Mins read

Droogshampoo is een cosmetisch product dat ontworpen is om overtollige oliën en zweet uit het haar te absorberen zonder water. Het is meestal verkrijgbaar in spuitbus- of poedervorm, en kan rechtstreeks op de hoofdhuid worden aangebracht. De vraag is echter of het goed is voor je haar of dat je er beter geen gebruik van kunt maken. Hier lees je meer over hoe het werkt en of het wel of niet goed voor je haar is.

Hoe werkt het?

Droogshampoo werkt door het absorberen van oliën en zweet uit je haar dat vervolgens kan worden uitgeborsteld. Het is belangrijk op te merken dat droogshampoo niet moet worden gebruikt ter vervanging van gewone shampoo, maar eerder als een manier om de levensduur van je blowout of style te verlengen tussen wasbeurten door.

Wanneer moet je het gebruiken

Er zijn verschillende manieren om droogshampoo te gebruiken, afhankelijk van je behoeften. Als je bijvoorbeeld vet haar hebt, kun je het misschien beter elke twee maanden gebruiken. Maar als je droog haar hebt, kun je het ook gerust één keer per maand gebruiken.

Hoe gebruik je droogshampoo?

Om droogshampoo te gebruiken, begin je met de fles of bus goed te schudden. Houd hem vervolgens op ongeveer 15 cm afstand van je hoofd en spuit hem op je wortels. Laat het product een paar minuten zitten zodat het de oliën en het zweet kan absorberen. Borstel ten slotte je haar goed uit om het product gelijkmatig te verdelen.

Voor- en nadelen

Het gebruik van droogshampoo heeft zowel voor- als nadelen. Enkele voordelen zijn dat het de levensduur van je blowout kan verlengen, dat het handig is, en dat het overtollige oliën en zweet kan absorberen. Enkele nadelen zijn dat het je haar plakkerig kan laten aanvoelen, dat het moeilijk te verwijderen is, en dat het zich na verloop van tijd kan ophopen op je hoofdhuid.

Conclusie

Droogshampoo kan een geweldige manier zijn om de levensduur van je blowout of style te verlengen tussen wasbeurten door. Het is echter belangrijk om het spaarzaam te gebruiken, want na verloop van tijd kan het zich ophopen op je hoofdhuid. Als je vet haar hebt, kun je het beter om de twee maanden gebruiken. Als je droog haar hebt, kun je het één keer per maand gebruiken. Wat voor haar je ook hebt, het is belangrijk om droogshampoo niet als vervanging van je gewone shampoo te gebruiken. Kijk eens bij Salontopper om een goede droogshampoo te vinden die je haar ook nog eens meer volume geeft. 

Related posts
Lifestyle

De voordelen van led panelen

2 Mins read
De voordelen van led panelen Ben je op zoek naar lampen die weinig ruimte innemen, energiezuinig zijn en lang mee gaan? Zoek…
Lifestyle

Energie besparen in je bedrijfspand

2 Mins read
Als ondernemer wordt jij ook beïnvloed door de hoge energierekening. Welke energiezuinige maatregelen kun je zelf treffen in je bedrijfspand zonder je…
Lifestyle

De wondere wereld van Playmobil

2 Mins read
Als je jonge kinderen hebt, dan heb je waarschijnlijk wel eens van Playmobil gehoord. Voor degenen onder jullie die dat niet hebben,…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!