Lifestyle

5 tips voor het aanschaffen van LED spots

2 Mins read

LED spots zijn hedendaags één van de meest gebruikte vormen van LED verlichting. In moderne woningen wordt voornamelijk de inbouw variant gebruikt. Deze worden in het plafond gemonteerd. Ben jij ook van plan om LED spots te kopen? Hieronder geven we 5 tips waar jij aan moet denken wanneer je LED spots gaat kopen.

Denk aan de ruimte die je nodig hebt voor de LED spots

Voor dat je LED verlichting koopt is het belangrijk dat je bedenkt of je genoeg ruimte hebt om de spots in te bouwen. Helaas namelijk niet ieder plafond geschikt voor inbouwspots. Het kan namelijk zo zijn dat je te weinig inbouwdiepte hebt om de LED spots te kunnen installeren. Als dat het geval is kun je beter kiezen voor opbouwspots.

Koop waterdichte LED spots en armatuur voor een vochtige ruimte

Wanneer je verlichting wilt aanbrengen in vochtige ruimtes zoals een badkamer is het erg belangrijk dat er geen vocht bij de lamp kan komen, dit kan namelijk tot gevaarlijke situaties leiden. Of de spot en armatuur passend zijn voor vochtige ruimtes, is af te lezen aan de IP-waarde. Zo is IP68 volledig waterdicht, kun je IP67 maximaal 30 minuten onder water houden en is IP44 spatwaterdicht. Het is dus verstandig om in badkamers LED spots met een IP-waarde van 68 te hangen. 

Welk vorm en kleur armatuur past het beste bij mijn interieur?

Bij aanschaf van een LED spot is het ook goed om na te denken over de vorm van de armatuur. Vroeger hadden armaturen voor LED inbouwspots voornamelijk een ronde vorm. Tegenwoordig zijn ze ook vierkant of rechthoekig verkrijgbaar. Daarnaast zijn er ook verschillende kleuren beschikbaar. Denk hierbij aan zilvergrijs, goud, wit en zwart.

Bedenk welk kleurtemperatuur jouw LED spot moet krijgen

De kleurtemperatuur van jouw LED spot heeft veel impact op de sfeer van jouw lamp. Zo zijn er 3 soorten wit licht; warm wit (3000K), helder wit (4000K) en koud wit (6000K). Het warm witte licht zorgt voor een aangename, comfortabel sfeer. Daarentegen zorgt koud wit licht weer voor een goede zichtbaarheid. Wanneer je op zoek bent naar gekleurd licht zijn RGB LED spots ideaal. Deze kun je op elke wenselijke kleur instellen. 

Koop LED spots met dimbaarheid

Als laatst is het raadzaam dimbare LED spots aan te schaffen. Hierbij kun je je licht gemakkelijk aanpassen naar jouw ideale felheid. Kijk je bijvoorbeeld ’s avonds een film met je geliefde? Dan is het fijn om je licht iets te dimmen. Daarnaast kun je het licht ook feller instellen wanneer je bijvoorbeeld aan het koken bent.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!