Lifestyle

Het kiezen van de beste bureaustoel

2 Mins read

Veel mensen met een kantoorbaan spenderen urenlang per dag zittend achter een bureau. Het is daarom belangrijk er voor te zorgen die uren op de juiste manier door te brengen. Bureaustoelen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, met elk een ander prijskaartje. In deze blog behandelen we 4 dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw nieuwe bureaustoel.

Ergonomische bureaustoelen

Een bureaustoel is onmisbaar op kantoor of je thuiswerkplek. Er zijn normale bureaustoelen, met een lagere prijs maar er zijn ook ergonomische bureaustoelen. Deze hebben een wat hoger prijskaartje, maar met een belangrijke reden. Een ergonomische bureaustoel voldoet o.a. aan de NEN-1335. Dit is een Europese richtlijn die normeringen en gezondheidseisen voor de stoelen bevat. Stoelen met deze norm zijn geschikt voor mensen tussen de 151 en 192 cm. De voordelen van een ergonomische bureaustoel zijn de goede ondersteuning van het lichaam, klachtenvrij werken, meer productiviteit en voldoende bewegingsvrijheid.

Mechanisme

Zou het niet beter zijn een goede bureaustoel te overwegen? Het mechanisme van je toekomstige bureaustoel is belangrijk om naar te kijken. Het zorgt ervoor dat de stoel met jouw lichaam meebeweegt. Welk mechanisme gekozen moet worden is afhankelijk van jouw zitwensen. De eerste optie is een kantelbare bureaustoel; de zitting kantelt mee met het veranderen van je houding. Bij sommige modellen zit de positie vast en is deze niet verstelbaar. Daarnaast zijn er stoelen met permanent contact. Hierbij heeft de zitting een vaste positie, waarbij allen de rugleuning beweegt. In deze stoel heeft je rug constant contact met de rugleuning. Als laatste optie zijn er bureaustoelen met een synchroon mechanisme. Hierbij bewegen zowel de zitting als rugleuning met het bewegen mee en de stoel biedt optimale ondersteuning.

Aanpassen van de armleuningen

Bij de meeste basismodellen is alleen de hoogte van de armleuningen verstelbaar. Bij een ergonomische bureaustoel zijn maximaal 4 opties. Bij het aanpassen van de hoogte zorg je voor een juiste houding van je armen ten opzichte van het bureau en je lichaam. Daarnaast de breedte, hiermee verbreedt je de armleuningen zodat je armen goed naast je lichaam staan. Het naar voren en achter schuiven van de armleuningen verstelt de diepte, waarmee je de afstand tot de onderarm verandert. Als laatst kan de armleuning gedraaid worden, door ze opzij te schuiven voor een andere zithouding.

Net iets extra’s

Naast de gewone en ergonomische bureaustoel zijn er ook stoelen die net wat extra’s bieden. Het gaat dan om specifieke onderdelen en uitvoeringen. Dit zijn bureaustoelen en gewichtsregeling, stoelen met een lendensteun of stoelen met onafhankelijk van elkaar verstelbare delen bij de rugleuning die meebewegen met jouw lichaamshouding. Kijk voor de best passende NEN Arbo gecertificeerde bureaustoelen bij Kato Kantoorinrichting.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!