Lifestyle

Wat is een e-liquid?

2 Mins read

Wat is een e-liquid?

E-liquids zijn de vloeistoffen die gebruikt worden in een (wegwerp) elektronische sigaret. Liquid staat in het engels voor vloeistof en de “e” staat voor elektronisch. Nu is de vloeistof zelf natuurlijk niet elektronisch, maar is de vloeistof wel bedoelde voor een elektronisch apparaat.

Welke e-liquids zijn er?

Bedenk een smaak en waarschijnlijk bestaat hij als e-liquid. Van e-liquids die smaken naar tabak, tot e-liquids die smaken naar pizza en milkshake. Maar ook fruitige smaken zoals appel, aardbei, ananas, framboos en meer zijn er op de markt. Je kunt jezelf eigenlijk beter afvragen welke e-liquids er niet zijn.

Welke moet ik hebben?

Dat is als eerste dus afhankelijk van je smaak. Het lijkt mij in ieder geval van belang dat je hem op de eerste plaats lekker vindt, anders lukt het waarschijnlijk niet om de e-sigaret te blijven gebruiken voor het stoppen met roken.

Daarnaast is er een andere belangrijke factor om rekening mee te houden: De e-liquid moet in jouw e-sigaret gebruikt kunnen worden.

Niet elke e-liquid is namelijk geschikt voor elke e-sigaret, dus het is belangrijk dat van tevoren te controleren, voordat je een heleboel e-liquids aanschaft.

Hoe weet ik welke e-liquid geschikt is voor mijn e-sigaret?

Dit is vooral afhankelijk van de coil die je gebruikt in de e-sigaret. Een coil waarbij de gaatjes groot zijn waardoor de e-liquid wordt opgenomen zijn meestal het meest geschikt voor e-liquids met een hoog VG-gehalte. Coils met kleinere gaatjes, waarin de vloeistof moeilijker wordt opgenomen, zijn juist geschikt voor e-liquids met een hoog PG-gehalte.

Wat is PG en VG?

PG en VG is de basis van een e-liquid. PG is de stof die voor de throathit zorgt. VG is wat zachter van smaak en zachter voor je keel, maar zorgt weer voor meer damp.

VG is ook wat dikker van structuur (vandaar dat die gaatjes in de coil wat groter moeten zijn om de vloeistof op te kunnen nemen).

PG is juist heel dun van structuur (en kan voor lekkages zorgen, wanneer je deze gebruikt in combinatie met een coil die wat grotere gaatjes heeft).

En hoe zit het met nicotine?

Nicotine heeft meer de structuur en eigenschappen van PG. Het is ook heel dun van structuur en is ook een grote smaakdrager en voelt ook wat rauwer aan in je keel.

En hoe zit het met de smaken?

De smaak, ook wel aroma genoemd, die toegevoegd wordt aan een e-liquid bestaat in de regel ook uit PG. Dit is namelijk de grootste smaakdrager. Meestal betreft dit ongeveer zo’n 5% van de e-liquid. 

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!