Lifestyle

Oplossing voor een lekkende e-sigaret

2 Mins read

Als je e-sigaret lekt kan dat een paar oorzaken hebben en hieronder licht ik de twee meest voorkomende oorzaken graag toe.

Maar allereerst kun je het beste kijken waar hij nu precies lekt. Lekt de e-sigaret aan de onderkant van het tankje? Of lekt de e-sigaret aan de bovenkant van het tankje en komt er e-liquid uit bij het nemen van een hijsje?

Lekkage aan de onderkant van de e-sigaret

De meest voorkomende oorzaak is dan de coil (het verdampertje binnenin). Deze is meestal dan niet goed aangedraaid, waardoor de e-liquid erlangs kan en zo uit de tank loopt.

Controleer daarom voor de zekerheid de coil en draai deze goed vast (let op; niet té strak).

Nog beter is om de clearomizer (de tank) even helemaal uit elkaar te halen en alle losse onderdelen te controleren en schoon te maken. Zitten er bijvoorbeeld scheurtjes in de siliconen ringen? Maak daarnaast alles dus even goed schoon en droog, vet de siliconen ringen goed in (met bijvoorbeeld e-liquid), zet alles weer in elkaar en plaats voor de zekerheid een nieuwe coil. Hele grote kans dat de lekkage hiermee verholpen is.

Mocht je de oude coil toch weer willen gebruiken en heb je deze afgespoeld? Laat hem dan eerst 24 uur drogen voordat je hem gebruikt. Een natte coil (door het water) kun je niet gebruiken.

Lekkage aan de bovenkant van de e-sigaret

Als er e-liquid meekomt wanneer je een hijsje neemt, ligt toch echt meestal aan je manier van hijsen. Je hijst dan bijvoorbeeld te hard, waardoor de vloeistof in de coil de kans niet krijgt om te verdampen, waardoor het puur uit het mondstuk zal komen. Neem daarom rustige en zachte hijsjes. Liever wat meer hijsjes achter elkaar, dan één hele harde hijs.

Als je e-sigaret al heeft gelekt, kun je de clearomizer (de tank) het beste helemaal uit elkaar halen en de onderdelen (behalve de coil) met lauwwarm water schoonmaken. Maak daarna alles goed droog. Rol bijvoorbeeld een stukje keukenpapier op, om het mondstuk droog te maken. Zet daarna alles weer in elkaar en probeer het opnieuw.

Niet onbelangrijk om te weten: een klein beetje condens in het mondstuk is niet raar. Het kan daarom zijn dat daar altijd een paar druppels in te zien (en proeven) zijn. Daar is helaas niks aan te doen; dat hoort eigenlijk gewoonweg zo, maar zou in principe ook niet heel storend moeten zijn bij het gebruik van je e-sigaret.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!