Lifestyle

Oplossing voor een lekkende e-sigaret

2 Mins read

Als je e-sigaret lekt kan dat een paar oorzaken hebben en hieronder licht ik de twee meest voorkomende oorzaken graag toe.

Maar allereerst kun je het beste kijken waar hij nu precies lekt. Lekt de e-sigaret aan de onderkant van het tankje? Of lekt de e-sigaret aan de bovenkant van het tankje en komt er e-liquid uit bij het nemen van een hijsje?

Lekkage aan de onderkant van de e-sigaret

De meest voorkomende oorzaak is dan de coil (het verdampertje binnenin). Deze is meestal dan niet goed aangedraaid, waardoor de e-liquid erlangs kan en zo uit de tank loopt.

Controleer daarom voor de zekerheid de coil en draai deze goed vast (let op; niet té strak).

Nog beter is om de clearomizer (de tank) even helemaal uit elkaar te halen en alle losse onderdelen te controleren en schoon te maken. Zitten er bijvoorbeeld scheurtjes in de siliconen ringen? Maak daarnaast alles dus even goed schoon en droog, vet de siliconen ringen goed in (met bijvoorbeeld e-liquid), zet alles weer in elkaar en plaats voor de zekerheid een nieuwe coil. Hele grote kans dat de lekkage hiermee verholpen is.

Mocht je de oude coil toch weer willen gebruiken en heb je deze afgespoeld? Laat hem dan eerst 24 uur drogen voordat je hem gebruikt. Een natte coil (door het water) kun je niet gebruiken.

Lekkage aan de bovenkant van de e-sigaret

Als er e-liquid meekomt wanneer je een hijsje neemt, ligt toch echt meestal aan je manier van hijsen. Je hijst dan bijvoorbeeld te hard, waardoor de vloeistof in de coil de kans niet krijgt om te verdampen, waardoor het puur uit het mondstuk zal komen. Neem daarom rustige en zachte hijsjes. Liever wat meer hijsjes achter elkaar, dan één hele harde hijs.

Als je e-sigaret al heeft gelekt, kun je de clearomizer (de tank) het beste helemaal uit elkaar halen en de onderdelen (behalve de coil) met lauwwarm water schoonmaken. Maak daarna alles goed droog. Rol bijvoorbeeld een stukje keukenpapier op, om het mondstuk droog te maken. Zet daarna alles weer in elkaar en probeer het opnieuw.

Niet onbelangrijk om te weten: een klein beetje condens in het mondstuk is niet raar. Het kan daarom zijn dat daar altijd een paar druppels in te zien (en proeven) zijn. Daar is helaas niks aan te doen; dat hoort eigenlijk gewoonweg zo, maar zou in principe ook niet heel storend moeten zijn bij het gebruik van je e-sigaret.

Related posts
Lifestyle

De geschiedenis van de headshop in een notendop

1 Mins read
Een headshop, wellicht heb je er wel eens van gehoord maar wat je er nu precies kan kopen is voor veel mensen…
Lifestyle

Een gekleurde zetel als blikvanger

2 Mins read
Je moet het maar durven zo’n gekleurde zetel in je interieur. De meeste mensen die een nieuwe zetel gaan kiezen, neigen snel…
Lifestyle

Magnesium

2 Mins read
Magnesium is een mineraal dat belangrijk voor de vorming van botten en tanden. Daarnaast zorgt het ook voor een normale werking van…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!