Lifestyle

Houd hier rekening mee als je de geschikte dikte van dubbelglas wilt bepalen

1 Mins read

Als je op zoek bent naar nieuw glas voor in jouw woning, is het belangrijk om rekening te houden met een paar factoren. De dikte van dubbel glas is namelijk van een aantal factoren afhankelijk. Het dubbel glas moet weerstand kunnen bieden tegen de wind. Als je in een gebied woont waar de windlast hoog is, moet het glas een stuk dikker zijn om de druk op te kunnen vangen. Ben je benieuwd hoe dit werkt en waar je op moet letten bij het kopen van dubbel glas?

Verschillende gebieden

In het westen van Nederland is de windlast groter dan in het oosten van het land. Om de windlast vast te stellen, is Nederland opgedeeld in drie gebieden. Het eerste gebied is het Markermeer, de Waddeneilanden en Noord-Holland. Het tweede gebied is Friesland, Flevoland, Groningen, Zuid-Holland en zeeland. Het derde gebied is het overige deel van Nederland. Doordat de eerste twee gebieden bij de zee liggen is de druk van de wind groter dan bij het derde gebied. Het glas wat in jouw woning wordt gezet moet bestand zijn tegen de druk die de wind met zich mee kan brengen. Het is dus belangrijk om eerst te bepalen in welk gebied je woont.

Hoogte en ligging

Nadat je hebt bepaald in welk gebied in Nederland je woont, is het tijd voor de om de tweede factor te bepalen. De de hoogte van het gebouw is namelijk ook van belang. Een flatgebouw zal bijvoorbeeld veel meer druk van de wind krijgen dan vrijstaand huis. Dit komt doordat een hoger is en daardoor meer wind vangt. Naast de hoogte is ook de ligging van het huis van belang. Een vrijstaand huis langs het water zal meer windlast hebben dan een beschut huis in het bos of in de bebouwde kom.

Laat je adviseren

Bepaal dus eerst in welk gebied je woont en daarna de hoogte en ligging van het huis. Twijfel je over de dikte van het glas dat je nodig hebt? Laat je dan adviseren door een expert. Wil je je alvast verdiepen in de verschillende soorten glas? Neem dan een kijkje op de website van GlasGigant.nl. Deze partij heeft een enorm aanbod aan enkel glas, dubbel glas en triple glas. Heb je vragen over een soort glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden. 

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!