Lifestyle

Erfgrens maken? Dit zijn de mogelijkheden!

2 Mins read

Het is belangrijk dat je jouw eigen plek creëert, zowel op werk als thuis. Hiervoor moet je een duidelijke erfgrens maken. Dit kan rondom jouw achtertuin, maar ook rondom het erf van jouw eigen bedrijf. In beide gevallen adviseren wij je om een erfgrens aan te leggen. Er zijn echter verschillende soorten manieren om een erfgrens aan te leggen. Iedere variant is weer geschikt voor een bepaald terrein. In deze blog behandelen we de mogelijke opties, voor het aanleggen van een erfgrens. Lees gauw verder en doe inspiratie op!

Beplanting

Je kan verschillende soorten groen planten in je tuin, als erfgrens. Veel mensen planten een heg. Een heg kan heeft namelijk overal dezelfde hoogte en is makkelijk te onderhouden. Andere mensen plaatsen verschillende soorten beplantingen in hun tuin, zoals planten en bomen. Op deze manier heb je echter geen gelijke hoogte. Het zorgt echter wel voor een diverse uitstraling. Je kan het ook een exotische look geven, door bijvoorbeeld het plaatsen van bamboe. Er zijn in ieder geval talloze mogelijkheden om planten als erfgrens te gebruiken.

Schuttingen

Een schutting is een erg gangbare optie als erfgrens. Zo zijn ze verkrijgbaar in talloze materialen. Dit maakt dat er voor iedere tuin wel een geschikte schutting verkrijgbaar is. Zo zijn er alleen al verschillende houtsoorten voor een schutting. Bekende keuzes zijn grenenhout en hardhout, maar bamboe is juist een exotische keuze. Andere mensen kiezen juist voor een hout beton schutting. Hiermee creëer je meer een landelijke uitstraling. Daarnaast zorgt het beton voor meer stevigheid in jouw schutting. Een erg duurzame keuze is een composiet schutting. Deze bestaat uit kunststof en de planken bestaan uit verschillende soorten gerecycled hout. Dit maakt het een milieubewuste keuze. Het is daarnaast erg stevig. Het is een stevige constructie en de materialen gaan niet rotten van regen en vocht.

Hekwerken

Vooral bij bedrijfsterreinen, worden hekken gebruikt als erfgrens. Verschillende hekwerken, zoals een dubbelstaafmat, worden tegenwoordig echter ook gebruikt in moderne tuinen. Dit zijn namelijk praktische en stevige opties als erfgrens. Ze vragen weinig onderhoud en ze kunnen goed tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Voor een moderne en landelijke uitstraling kan je bijvoorbeeld kiezen voor een schanskorven hek. Deze vul je met stenen, waardoor het hek een landelijke uitstraling krijgt. Je kan deze hekwerken goed koppelen aan een tuinpoort, waardoor je jouw terrein netjes helemaal kan afsluiten. Deze tuinpoorten kan je helemaal aanpassen op jouw hekwerk.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!