Lifestyle

Een moodboard maken van je droombadkamer

2 Mins read

Een moodboard maken van je droombadkamer

Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer? Misschien twijfel je dan ook wel over hoe deze eruit moet komen te zien. Het kiezen van een badkamerstijl kan moeilijk en overweldigend zijn. Je kan eenvoudig jouw smaak en stijlen op een rijtje zetten door en moodboard te maken. Wil je weten wat een moodboard is en hoe je deze kan maken? Lees dan snel onze blog.

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een verzameling van foto’s, teksten en voorbeelden van producten of stijlen. Deze verzameling voeg je samen in een collage of een soort presentatie. Bij een badkamer kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende badkamerstijlen en verschillende elementen uit te kiezen en deze op je moodboard te plaatsen. Door het maken van een moodboard ontstaat er vaak een eenheid of overzicht van de producten en stijlen waar je een voorkeur voor hebt. 

Kiezen van je stijl

Voordat je begint met het maken van een moodboard is het verstandig om te bedenken of er bepaalde stijlen zijn die je voorkeur hebben. Door een aantal stijlen uit te kiezen verklein je de keuze en de mogelijkheden, waardoor het makkelijker wordt om een moodboard te maken. Twijfel je nog welke badkamerstijlen bij je passen? Zoek dan verschillende afbeeldingen op die je aanspreken. Bekijk vervolgens of er overeenkomsten zijn bij deze afbeeldingen en welke stijl hier bij past. Het kan zijn dat er meerdere stijlen bij je passen, dan kan je deze natuurlijk ook combineren met elkaar!

Inspiratie verzamelen

Nadat je bepaald hebt welke stijl je badkamer (waarschijnlijk) gaat krijgen, kan je beginnen met het verzamelen van je inspiratie. Je kan je afbeeldingen en teksten uitzoeken op websites, magazines of folders. Verzamel alle afbeeldingen, kleuren, materialen en producten die je mooi vindt! Tip: bij het verzamelen van je inspiratie is het aan te raden om te zoeken naar de stijlen die je hierboven hebt bepaald. Zo houd je eenheid in je moodboard.

Je moodboard in elkaar zetten

Heb je genoeg inspiratie opgedaan? Dan is het tijd om je moodboard te gaan maken! Je kan dit via verschillende platformen en op diverse manieren doen, net wat jij het fijnst vindt! Zo kan je kiezen om je moodboard op papier te maken, maar dit kan natuurlijk ook online. Denk bijvoorbeeld aan websites als Canva en Piktochard. Maar ook Pinterest leent zich perfect om een moodboard mee te maken. Het voordeel van dit platform is dat veel bedrijven er gebruik van maken en daar hun inspiratie op delen. Zo kan je bijvoorbeeld badkamer inspiratie van Sani4All op doen via Pinterest.

Persoonlijk advies

Heb je je moodboard gemaakt en zou je hier graag advies over willen ontvangen? Of wil je liever meer inspiratie op doen? Maak dan een afspraak met een van onze badkamerwinkels. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je te voorzien van onafhankelijk advies over het inrichten van je nieuwe badkamer. We beginnen altijd met het leren kennen van onze klanten zodat we je wensen, behoeften en de mogelijkheden goed in kaart kunnen brengen. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!