Lifestyle

Een gekleurde zetel als blikvanger

2 Mins read

Je moet het maar durven zo’n gekleurde zetel in je interieur. De meeste mensen die een nieuwe zetel gaan kiezen, neigen snel naar de rustige en neutrale tinten. Denk maar aan beige, wit, grijs of zwart. Maar waarom doen mensen dit? Meestal is de rest van het interieur ook rustig en neutraal, vaak in lichte kleuren. Maar wat houdt je tegen om eens gek te doen? Een felgekleurde zetel heeft leuke voordelen, bovendien heb je een echt statement piece in jouw woonkamer staan en daar zijn vele jaloers op. Dus laat je eens verrassen door een gekleurde zetel en zet je principes even aan de kant.

Hou rekening met de ruimte die je hebt

Je moet natuurlijk wel rekening houden met de ruimte die er beschikbaar is en waar de zetel komt te staan. In een kleine ruimte kan een felgekleurde zetel snel heel erg druk aanvoelen, in een kleine ruimte kies je dus best voor een lichte tint, denk maar aan lila. Ook pastelkleuren doen het goed in een kleine ruimte. Op deze manier gaat de kamer zelfs ruimer ogen. Heb je weinig plaats voor een volledige zetel, kies dan bijvoorbeeld voor een fauteuil of een lounge chair in een leuke kleur.

Een warme of koele kleur

De meeste mensen gaan naar de meubelwinkel en kiezen in het wildweg een zetel, dat is natuurlijk niet de bedoeling als je een felgekleurde zetel gaat kiezen. Je denkt er best op voorhand over na of je een warme of een koele toon zetel wilt. Analyseer de ruimte waarin je de zetel wilt plaatsen, welke kleuren zijn er reeds aanwezig, kijk naar de vloer, de muren, de accessoires. Heb je een houten vloer dan kies je best voor een zetel met een koele ondertoon, heb je een stenen vloer, dan kies je beter voor een warme ondertoon. Je kiest dus als het ware het tegenovergestelde van hoe je het zou denken. Ook voor de muren werkt dit trucje goed.

Voordelen

Wat maakt een felgekleurde zetel nu zo aantrekkelijk? Een felgekleurde zetel geeft je woning persoonlijkheid. Wil jij je interieur een nieuwe look geven? Met een gekleurde zetel is dat in één klap mogelijk. Je zetel is meestal een van de grootste elementen in jouw huis, daarom kan je van je interieur iets totaal anders maken met een kleine wijziging.

Bohemian of vintage

Vooral wanneer je voor een bohemian stijl wilt gaan is een felgekleurde zetel erg leuk, denk maar aan oranje, oker of groen. Ook wanneer je een vintage interieur aantrekkelijk vindt kan je kiezen voor een rode of bijvoorbeeld een gele zetel. Een gekleurde zetel in velvet of corduroy kan voor een extra leuk effectje zorgen. Laat je dus zeker en vast niet afschrikken door felle kleuren, maar neem de stap en doe eens gek. Wij staan alvast achter jou gedurfde keuze!

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!