Lifestyle

5 tips om inbrekers buiten de deur te houden

2 Mins read

Helaas komen woninginbraken nog steeds geregeld voor. Je kunt dit nooit geheel voorkomen, maar er is gelukkig wel veel dat je kunt doen om de woning te beschermen en te zorgen dat inbrekers minder geneigd zijn bij jou toe te slaan. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van genoeg verlichting in en om het huis en een modern alarmsysteem in je woning. Met deze handige tips is jouw woning extra beveiligd!

1. Zorg dat je indringers direct spot

Een van de meest effectieve manieren om inbrekers af te schrikken is door een passend alarmsysteem aan te schaffen. Dankzij een alarmsysteem met digitale videocamera’s en bewegingssensoren zijn ongewenste indringers direct opgespoord. Je kunt de camerabeelden bekijken vanaf je laptop of smartphone, via een speciale app. Met een alarminstallatie is jouw woning optimaal beveiligd, ook wanneer je zelf van huis weg bent!

2. Laat genoeg licht branden

Inbrekers slaan het liefst hun slag in het donker. Zorg er daarom voor dat jouw woning voldoende verlicht is. Laat altijd een lampje branden in huis en installeer eventueel extra lampen. Ook kun je buiten de woning verlichting toevoegen, bijvoorbeeld bij de voordeur of in de tuin. Lampen met een bewegingssensor zijn in dit geval extra handig. Deze gaan branden zodra iemand in de buurt komt. Op die manier zijn potentiële inbrekers snel afgeschrikt!

3. Geef inbrekers niet je huissleutel

Het lijkt misschien slim om een reservesleutel onder de deurmat of in een plantenbak neer te leggen, maar het tegendeel is waar! Bedenk je dat inbrekers ook op de hoogte zijn van dit handige trucje. Bewaar dus absoluut geen extra sleutel buiten het huis. Leg in plaats daarvan liever een reservesleutel neer bij een kennis in de buurt, waar je makkelijk langs kunt gaan mocht je een keer je sleutel kwijt zijn.

4. Berg kostbare eigendommen goed op

Het is aan te raden om kostbare spullen uit het zicht op te bergen. Met een kluis in huis creëer je de meest veilige plek binnen jouw eigen vier muren. Installeer de kluis op een plek waar inbrekers niet snel zullen zoeken. Op die manier maak je het ze extra moeilijk om er vandoor te gaan met jouw meest kostbare eigendommen.

5. Doe de woning op slot

Naast alle extra aanpassingen die ervoor zorgen dat inbrekers het snel voor gezien houden, is een stukje common sense ook niet onbelangrijk. Zorg er dan ook voor dat je de deuren en ramen van de woning op slot doet zodra je het huis verlaat. Ook wanneer je kort weg bent, bijvoorbeeld als je even snel een boodschap bij de supermarkt om de hoek doet. Hoe beter de woning op slot zit, hoe minder kans een inbreker ziet om snel binnen te komen!

Related posts
Lifestyle

Kies voor duurzame raamdecoratie

2 Mins read
Duurzaamheid staat tegenwoordig bij veel mensen hoog in het vaandel. Je kan hier natuurlijk aan bijdragen door vegetarisch te eten of korter…
Lifestyle

Moeite met een bankstel kiezen? Pak het slim aan!

1 Mins read
Na jarenlang plezier van je bank is de tijd nu echt aangebroken om je oude vertrouwde bank in te ruilen voor een…
Lifestyle

Verschillende mogelijkheden om een product te verpakken

1 Mins read
Als je een product wilt versturen via de post, kun je het product op verschillende manieren verpakken. Ieder product heeft een andere…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!