Lifestyle

Dit moet je weten over rolluiken en screens als zonwering

1 Mins read

Als je op zoek gaat naar zonwering dan heb je verschillende mogelijkheden. Het is dan ook belangrijk om te weten wat jouw opties zijn en welke voordelen en nadelen dit met zich mee brengt. Bij het vinden van zonwering kun je onder andere kiezen voor rolluiken en screens. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee opties en wat betaal je hiervoor? Hier lees je alles wat je moet weten over rolluiken en screens als zonwering.

Overeenkomsten en verschillen

Hoewel rolluiken en screens op het eerste gezicht veel op elkaar lijken, zijn er wel degelijk verschillen op te merken tussen deze twee. Een belangrijke overeenkomst is dat beide opties een goede keuze zijn voor zonwering. Daarnaast is ook het model op veel vlakken hetzelfde: in beide gevallen valt de zonwering verticaal naar beneden en zit het bijna strak op het raam.

Een belangrijk verschil is dat screens vooral een zomerproduct zijn en dat rolluiken het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Rolluiken hebben dan ook een hoge isolerende werking en bieden ‘s winters bescherming tegen de kou. Een ander verschil zit hem in het materiaal: screens worden gemaakt van doeken die licht doorlaten. Rolluiken zijn gemaakt van kunststof of aluminium en maken een ruimte volledig donker.

Rolluiken: het hele jaar door een aanwinst

Rolluiken zijn een bekende en geliefde vorm van zonwering. Je kunt ze zowel in de zomer als de winter goed gebruiken en daarnaast is de rolluik bestand tegen ieder weertype. Daarnaast werken ze verduisterend, zijn ze inbraakvertragend en goedkoper dan screens. Een nadeel van rolluiken is dat je hiermee geen zicht van binnen naar buiten hebt en dat de uitstraling minder elegant is. Wat zijn de rolluik prijzen? Dat kun je gemakkelijk vinden bij Inhuisplaza.

Screens: kwaliteit in een modern jasje

Wil je screens kopen maar wil je meer weten over dit type zonwering? Screens zijn een echt zomerproduct die de warmte van de zon tegenhouden. Je hebt bij dit type zonwering nog wel zicht van binnen naar buiten en daarnaast hebben screens een strakke maar elegante uitstraling. Bovendien bieden screens wel de mogelijkheid om frisse lucht naar binnen te laten komen. Twijfel je bijvoorbeeld tussen screens en zonneschermen? Dan is het goed om te weten dat screens minder windgevoelig zijn dan zonneschermen. Bij Inhuisplaza ontdek je het complete aanbod van screens en kun je direct zonwering bestellen!

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!