Kunst & CultuurLifestyle

Ford Transit door de jaren heen

2 Mins read

Vandaag de dag is de Ford Transit een populaire bus. Het is zelfs de derde bestverkochte bus ter wereld. Deze wordt vooral gebruikt als bedrijfsbus, maar wordt ook regelmatig gezien als kampeerbus en zelfs als ambulance. De bus verscheen voor het eerst op de markt in 1953 en heeft heel wat transformaties ondergaan. Nog steeds is het een geliefde auto waardoor hij massaal wordt verkocht en wordt geleaset op basis van financial lease en operational lease. Ben jij benieuwd naar de geschiedenis van de Ford Transit? Hieronder zullen wij het haarfijn voor je uitleggen.

Verschillende namen

Zoals net al kort werd benoemd werd de Ford Transit in 1953 uit de grond gestampt. Toch heette deze bus toentertijd nog geen Ford Transit. Hij had een hele andere naam, namelijk de Ford Taunus FK. FK stond voor Ford Keulen. Vanaf 1961 werd het woordje ‘Transit’ eraan toegevoegd, maar dat heeft niet lang standgehouden. Het woord ‘Taunus’ werd niet veel later alleen gebruikt voor personenauto’s en het woord ‘Transit’ ging verder door als aanduiding voor de bestelwagens van Ford.

Generatie 1

De allereerste wagen die met de naam ‘Ford Transit’ door het leven ging werd in 1965 gebouwd. Deze wagen werd de Ford Transit Mark I genoemd, wat de eerst generatie aanduidt. De auto heeft maar liefst twaalf jaar rondgereden in hetzelfde uiterlijk. In 1978 werd het namelijk tijd voor iets nieuws en kreeg de auto een volledige make-over. Deze Transit bleef tien jaar bestaan. Echter, was deze make-over zo groot dat deze de Ford Transit Mark II werd genoemd.

Generatie 2

De tweede generatie van de Ford Transit stond bekend om zijn uiterlijk dat ook werd de ‘one box’ werd genoemd. De voorruit en de motorkap lagen namelijk bijna in dezelfde hoogte. Deze auto werd in 1986 geproduceerd. Niet heel veel later kreeg de tweede generatie een nieuwe make-over. In 1994 kreeg de Transit een nieuwe motorkap en een nieuw dashboard. Deze auto werd zelfs al voorzien van airconditioning, elektrische ramen en elektrische spiegels. De Transit was sindsdien een auto vol met technische snufjes.

Generatie 3

In 2000 was het weer tijd om de nieuwe generatie van de Ford Transit te introduceren. Hij kreeg hetzelfde design als de Ford Ka en de Ford Focus, namelijk het design van de ‘new edge’. De Ford Transit was nog steeds een geliefde auto dat de Ford Transit vijf miljoen keer is verkocht in 2005. Tegenwoordig kun je een Transit niet alleen kopen, maar een Transit lease je nu ook heel eenvoudig.

Generatie 4

In 2013 is de vierde generatie van de Ford Transit van start gegaan. Deze wordt tot op de dag van vandaag nog steeds geproduceerd. De middelgrote modellen van de Ford Transit worden Ford Transit Custom genoemd, maar je hebt ook de Ford Transit Connect. Deze is een stuk kleiner. De Ford Transit Connect lease je al vanaf 121 euro per maand.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!