Lifestyle

Dit zijn de leukste steden om te winkelen

2 Mins read

Wil je graag jouw kledingkast een make-over geven? Dan sta je voor de keuze om online te winkelen, maar een bezoekje brengen aan een winkelstad is natuurlijk veel leuker. Gelukkig biedt Nederland veel mooie steden waar je geheid kunt slagen: hieronder zetten wij de lekste winkelsteden voor je op een rij.

1. Haarlem

Haarlem is perfect voor een dagje uit. Het is ten eerste een top stad om te winkelen en daarnaast is het oude centrum van Haarlem de moeite waard om te bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld na het winkelen de oude kerk van de stad bezoeken en vervolgens kun je neerploffen op een van de gezellige terrasjes. Wist je dat Haarlem al meerdere keren is uitgeroepen tot de leukste winkelstad van Nederland?

2. Amsterdam

Natuurlijk mag Amsterdam niet ontbreken in deze lijst. Deze prachtige stad heeft namelijk voor ieder wel wat wils. Bovendien is het aanbod aan winkels zo groot dat je hier gerust een hele dag voor uit kunt trekken. Je kunt bijvoorbeeld inspiratie opdoen voor jouw kledingkast bij grote warenhuizen, schattige boetiekjes en de populairste winkelketens. Vooral de Kalverstraat is een geliefde straat onder de winkeliers. Zeg maar hallo tegen een nieuw paar D2 schoenen, want die ga je hier zeker weten tegenkomen.

3. Zwolle

Zwolle is een en al gezelligheid. Wanneer je naast winkelen ook groot liefhebber bent van geschiedenis, is Zwolle een aanrader om te bezoeken. Deze stad heeft namelijk nog veel oude gebouwen die je kunt bewonderen. Als je bent geslaagd tijdens het winkelen en een nieuwe Moncler jas hebt gescoord, kun je gezellig uit eten op de Grote Markt tussen de andere restaurantjes.

4. Groningen

Wanneer je wil dat jouw dagje shoppen niet bestaat uit alleen maar hectiek, kun je gaan winkelen in Groningen. Dit is namelijk een stuk rustiger – maar natuurlijk net zo gezellig – dan een grote winkelstad zoals Amsterdam. Bovendien is de binnenstad van Groningen iedere zondag open zodat jij op elk gewenst moment rustig kunt kijken naar de nieuwste fashiontrends zoals Balenciaga slippers. Ook hier kun je ’s avonds gezellig een hapje eten op het marktplein in Groningen.

5. Den Haag

Als je met de trein Den Haag bezoekt, begint het winkelavontuur al op het station. Vervolgens kun je verderlopen naar het centrum waar er een wereld vol winkels opengaat. Vooral De Passage is een gedeelte dat je niet mag overslaan en bovendien is dit gedeelte van het centrum overdekt. Ideaal wanneer je niet weet wat het weer van die dag zal doen.

Related posts
Kunst & CultuurLifestyle

6 redenen waarom kunst in jouw interieur niet mag ontbreken

2 Mins read
Het inrichten van jouw huis kan een hele opgave zijn: bij de een gaat het van een leien dakje, terwijl de ander…
Lifestyle

Dit moet je weten over rolluiken en screens als zonwering

1 Mins read
Als je op zoek gaat naar zonwering dan heb je verschillende mogelijkheden. Het is dan ook belangrijk om te weten wat jouw…
Lifestyle

Meer kans door kennis van het roulettespel

2 Mins read
Roulette is misschien wel het meest klassieke casinospel dat er is. Het is een spel dat eindeloos veel mogelijkheden kent, maar toch…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!