Lifestyle

De geschiedenis van de headshop in een notendop

1 Mins read

Een headshop, wellicht heb je er wel eens van gehoord maar wat je er nu precies kan kopen is voor veel mensen helemaal niet duidelijk. Laat staan waar dit begrip eigenlijk vandaan komt. In dit blogartikel leggen we je uit wat een headshop precies is, wat je er kunt kopen en hoe de headshop is ontstaan. Zo weet je precies wat je er te zoeken hebt, of niet.

Terug in de tijd..

Als we een stuk teruggaan in de tijd, ongeveer naar de jaren zestig, zien we een verschuiving in de cultuur. Vooral in steden waar veel studenten woonden was de opkomst van de hippie-cultuur groot en begonnen jongeren steeds meer en meer te experimenteren. Rond deze tijd was ook de opening van de eerste Headshop. Deze headshop opende naar verluid in San Francisco aan de Haight Street. De Psychedelic Shop werd in het leven gebracht door de Amerikaanse legerveteraan Ron en zijn broertje Jerry. We nemen aan dat de term ‘Headshop’ is afgeleid van de uitspraak ‘Get your head on’, die slaat op iets wat je zegt wanneer iemand op het punt staat om verdovende middelen te gebruiken. Het zou overigens ook kunnen slaan op ‘pothead’, een term die in het Engels veel gebruikt wordt voor mensen die veel cannabis gebruiken. Tot slot zou het ook nog kunnen komen van de ‘deadheads’ of ‘motorheads’. Waar de term precies vandaan komt zal altijd gissen zijn, wij gokken op een combinatie van eerder genoemde termen. 

Wat valt er te kopen bij een headshop?

Bij een headshop kun je in principe alle attributen kopen die je eventueel nodig zou kunnen hebben bij het gebruiken van verdovende middelen. De stoffen of middelen zelf worden hier niet verkocht. Het gaat dus echt om attributen voor recreatief gebruik zoals grinders, vloei, pijpen, waterpijpen en vaporizers. Eén van de headshops die bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit is 24high. Zij testen alle producten onafhankelijk voordat ze het aanbieden in hun webshop. Dit is ideaal! Wanneer je bij 24high iets besteld weet je zeker dat de kwaliteit op hele hoge eisen gecontroleerd is.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!