Lifestyle

5 tips voor de gezelligste spelletjesavond

2 Mins read

Organiseer jij binnenkort een spelletjesavond, maar weet je niet wat je allemaal moet regelen? Wij geven je 5 tips voor de gezelligste spelletjesavond!

Haal leuke spellen in huis

Het belangrijkste bij een spelletjesavond zijn natuurlijk de spelletjes. Gezellige spelletjes om met een groep te spelen zijn bijvoorbeeld Ticket to Ride, Qwixx en 30 Seconds. Deze spellen zijn niet te moeilijk en voor iedereen te spelen. Voor een wat spannendere avond is het leuk om roulette of poker te doen. Het is hierbij wel handig dat de speluitleg voor iedereen duidelijk is. Zo zorg je voor de leukste spelletjesavond. Alle bovenstaande spelletjes zijn onder andere online te koop bij bol.com

Kies een thema

Er bestaan heel veel soorten spelletjes. Om het kiezen wat eenvoudiger te maken, kun je samen met je vrienden kiezen voor een bepaald thema. Leuke thema’s voor spellen zijn oud-Hollands, strategie, of een casinothema. Denk daarbij aan een rode loper, typische jazzmuziek en glitter and glamour. Ook kun je een land als thema kiezen. Als je een bepaald land kiest kan je dan ook weer je muziek en eten aan aanpassen. Leuk om een keer te proberen dus!

Haal lekkere snacks in huis

Bij een spelletjesavond horen natuurlijk wat lekkere snacks. Zelf kun je hapjes klaarmaken zoals kaas, gevulde eieren en droge worst. Als je hier te weinig tijd voor hebt, kan je bijvoorbeeld wat bestellen bij een restaurant of je kan wat borrelhapjes in de airfryer of frituur maken. Ook is het belangrijk dat je genoeg drinken in huis hebt. Bij spelletjesavond wordt er vaak veel gepraat en geschreeuwd. Haal daarom genoeg verschillende drankjes. Zo heeft iedereen iets wat ze lekker vinden. Eventueel kunnen mensen zelf ook wat eten of drinken meenemen.

Gezellige muziek

Muziek is iets wat iedereen leuk vindt. Waarom zou je het dan niet draaien op een spelletjesavond? Het leukste is dat je liedjes draait die iedereen kent en die bij de setting hoort. Speel je bijvoorbeeld oud-Hollandse spellen, dan is het leuk om oude Nederlandse liedjes op de achtergrond te spelen. Muziek is een must have om een goede sfeer erin te houden!

Houd de score bij

Een spelletjesavond gaat natuurlijk om gezelligheid, maar er moet wel een beetje spanning in zitten. Iedereen gaat voor de winst. Houd daarom de score bij op papier of maak een scorebord. Dat maakt de avond net iets fanatieker. En eventueel kan er nog een prijs worden gekocht voor de winnaar. Dit geeft de spelers extra motivatie om zijn best te doen.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!