Lifestyle

4 manieren om een verborgen lek te vinden

2 Mins read

Het vroegtijdig opsporen van een waterlek kan je niet alleen geld besparen, het zorgt er bovendien voor dat je een potentiële ramp voorkomt. In dit artikel informeren we je over een paar tips die erop wijzen dat je mogelijk een lekkage in huis hebt. Als je deze adviezen opvolgt en inderdaad een lek vindt dan is het verstandig om zo snel mogelijk een loodgieter te contacteren zodat het probleem opgelost kan worden.

Pak wat kleurstof

Je wc kan tot maar liefst 30 procent van je waterverbruik voor de rekening nemen. Daarom moet je controleren of je toilet goed functioneert. Zo moet het bijvoorbeeld niet lekken. Om dit te checken, kun je wat kleurstof toevoegen aan je toiletreservoir. Wacht vervolgens zo’n 10 minuten. Verschijnt de kleur in je toiletpot? Je hebt dan een lek die ervoor zorgt dat water van de tank naar je afvoer stroomt zonder dat je de wc doorspoelt.

Controleer je watermeter

Een lekkage opsporen kun je ook goed doen door de watermeter te controleren. Sluit eerst al het water in je woning af. Bovendien moeten je wasmachine en vaatwasser niet draaien. Nadat je de kranen hebt uitgedraaid, moet je checken of de watermeter begint te veranderen. Is dit het geval? Je hebt dan inderdaad een lek in huis dat zich ook nog eens snel verspreidt. Verandert de watermeter niet direct? Wacht een paar uurtjes en kijk dan nog een keer. Als er nu wel een verandering is, heb je te maken met een langzame lekkage.

Check het gebruik buitenshuis

Lekken kunnen niet alleen in huis plaatsvinden, maar natuurlijk ook buitenshuis. Daarom moet je de buitenkranen controleren als je vermoedt dat je last van een lekkage hebt. Doe dit door er een tuinslang op aan te sluiten. Sijpelt er water door de aansluiting terwijl de slang loopt? Je moet dan de rubberen pakking van de slang vervangen, terwijl het ook belangrijk is om te checken of de aansluitingen goed vastzitten.

Kijk naar je factuur

Wordt je waterrekening steeds hoger terwijl je verbruik eigenlijk niet veranderd is? Mogelijk heb je dan met een lek in huis te maken. Het is immers raar dat je steeds meer moet betalen terwijl je nog steeds evenveel water gebruikt. Ga zelf op onderzoek uit om te kijken of je inderdaad een lekkage in je woning hebt, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om hiervoor een loodgieter in te schakelen. Het lek kan dan bovendien direct opgelost worden.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!