Lifestyle

Een tienerkamer voor je kind: zo pak je dat aan

2 Mins read

Als je, wanneer je in verwachting bent, een kamertje voor je kind inricht, dan doe je dat natuurlijk met veel zorg, liefde en aandacht. Dit wordt het eigen plekje van je kind, en dat moet perfect zijn. In je achterhoofd weet je wel dat je kind er al best snel weer ‘uitgegroeid’ zal zijn, maar er echt aan denken wil je niet. Dat komt wel als het moment daar is, meestal zo rond de tijd dat het babybedje de deur uit gaat, en er een groot bed de kamer betreedt. Ook in de jaren erna vindt er vaak nog een verandering plaats, als je kind op de basisschool zit en steeds meer een eigen smaak begint te ontwikkelen. De grootste verandering vindt echter vaak plaats zodra het kind een tiener is, en naar de middelbare school gaat.

Van spelen naar chillen en huiswerk maken

Zolang je kind nog op de basisschool zit, is het eigen kamertje vooral bedoeld om in te spelen, naast dat er natuurlijk ook in geslapen wordt. Het speelgoed neemt vaak een prominente plek in, en er is volop ruimte voor bonte decoratie en andere kinderzaken.

Dat verandert als je kind een tiener wordt, en naar de middelbare school gaat. Het speelgoed gaat meer en meer de deur uit, en in plaats van spelen wordt chillen of gamen het devies. En huiswerk maken, ook dat gebeurt steeds meer. Bovendien verandert rond deze leeftijd ook de smaak van je kind vaak, en is het tijd om de kinderkamer om te toveren in een tienerkamer.

Doe het samen met je kind

Het belangrijkste advies om in je oren te knopen bij het inrichten van een kamer voor een puber, is om het vooral samen te doen. Te luisteren naar de wensen van het kind en hier, binnen het normale, in mee te gaan. Je kind heeft een sterke mening en is pas blij met de kamer als deze daarin ook zichtbaar is. Ook als dat resulteert in een kamer die jij zelf niet zo mooi vindt.

Op een paar praktische aspecten moet je natuurlijk wel letten. De kamer moet geschikt zijn voor de functies die hij heeft. Er moet in geslapen kunnen worden, maar ook in gestudeerd. Een goede bureaulamp en een prettige werkplek, of dat nu een bureau is of een andere opstelling die je kind prettig vindt, zijn onmisbaar.

Daarnaast moet de kamer ook een plek zijn waar je kind zich terug kan trekken en tot rust kan komen. Een leuke lavalamp kan zorgen voor een relaxte sfeer, maar kijk ook vooral naar wat je kind wilt. De babykamer, die mocht jij helemaal naar jouw smaak inrichten. Nu je kind ouder wordt is het tijd om naar zijn of haar wensen te gaan luisteren.

Related posts
Lifestyle

Waarom een kluis in jouw bedrijfspand geen overbodige luxe is

2 Mins read
Tegenwoordig heeft iedereen wel een kluis in zijn of haar bedrijfspand. Toch twijfelen veel mensen of het niet te overbodig is en…
Lifestyle

Innovatieve apparaten die jouw klus een stuk makkelijker maken!

2 Mins read
Dankzij de technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe technische producten op de markt gekomen. Hier valt ook apparatuur onder dat veel verschillende…
Lifestyle

Een wijnkoelkast op een feestje

2 Mins read
Een groep vrienden gaf een feestje in hun huis. Ze hadden al hun vrienden uitgenodigd en hadden alles voorbereid voor een geweldige…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!