Lifestyle

Zo zorg je ervoor dat jouw kat tevreden is. 4 tips!

2 Mins read

Hoewel het bij honden vaak net een tikkeltje makkelijker te zien is of jouw trouwe viervoeter het naar zijn of haar zin heeft, kunnen ook katten duidelijke signalen afgeven dat ze tevreden zijn. Denk aan ‘melktrappelen’, spinnen, kopjes geven, knipogen, een ontspanning houden, veel energie, een goede eetlust en ga zo maar door. Natuurlijk verschilt het per kat welke signalen hij of zij zal afgeven bij tevredenheid. In deze blog willen we graag vier tips geven hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw kat tevreden is. Lees snel verder!

Geef jouw kat de ruimte die het nodig heeft

Dit bedoelen we in zowel letterlijke als figuurlijke zin. Katten gaan van nature namelijk graag op ontdekking uit. Het is dan ook af te raden om jouw kat in een te kleine, benauwende ruimte, zoals een klein appartementje bijvoorbeeld, op te sluiten. Een kat moet zich in vrijheid kunnen bewegen en houdt er niet van om opgesloten te worden. We hebben dan ook niet voor niets het gezegde: ‘als een kat in het nauw’. Zorg ervoor dat de deuren tussen de verschillende vertrekken altijd open staan en dat de kat eventueel ook naar buiten kan. Ook katten hebben net zoals mensen wel eens tijd en ruimte voor zichzelf nodig. Maak een slapende kat nooit wakker en probeer je kat niet geforceerd te aaien of te knuffelen wanneer zijn of haar lichaamstaal duidelijk ‘nee’ zegt.

Speel met je kat en zorg voor genoeg vertier

Door met je kat te spelen houd je je kat niet alleen fysiek en mentaal fit, maar het is ook een soort stressreductie. Spelen is voor een kat een ontspannende bezigheid. Het is belangrijk om voor voldoende vertier te zorgen wil je voorkomen dat jouw kat ongewenst gedrag gaat vertonen. Denk aan het krabben aan meubels. Zorg voor voldoende afwisseling in speeltjes zodat je kat geïnteresseerd en gemotiveerd blijft. Ook een krabpaal kat mag eigenlijk niet ontbreken. Een kattenkrabpaal heeft vaak meerdere elementen, waardoor het multifunctioneel is. Krabben, relaxen, spelen, het is allemaal mogelijk!

Houd je kat gezond en kies voor goede voeding

Een gezonde kat is een gelukkige kat. Ga niet voor de allergoedkoopste kattenbrokjes uit de supermarkt maar kies voor goede voeding met de juiste ingrediënten én samenstelling. In sommige gevallen is dieetvoeding helaas de enige optie. Deze voeding is vaak een stuk duurder, maar je kat zal je ontzettend dankbaar zijn. Ga op tijd naar de dierenarts bij problemen en zorg ervoor dat jouw kat op tijd de benodigde inentingen en vaccinaties krijgt.

Geef jouw kat voldoende liefde en aandacht

Het kan soms lijken alsof jouw kat niets geeft om de liefde en aandacht die je hem of haar geeft. Maar niets is minder waar. Ook een kat heeft voldoende liefde en aandacht nodig! Katten houden over het algemeen best wel van fysiek contact in de vorm van aaien, knuffelen en vasthouden. Belangrijk hierbij is dat je wacht op het moment dat jouw kat dit zelf bij jou aangeeft, bijvoorbeeld door het geven van kopjes of het zoeken van oogcontact. Anders kan het voor jouw kat voelen alsof je zijn of haar ruimte binnendringt en werkt het averechts. Door jouw liefde en aandacht op het juiste moment te geven, zal de band tussen jou en je kat alleen maar versterken!

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!