Lifestyle

Keramische Tegels: kras-, kleur- & slijtvast

2 Mins read

Keramische Tegels: kras-, kleur- & slijtvast 

Keramische tegels zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse tegellandschap. Ze zijn door de huidige techniek in de tegelproductie in alle soorten en maten te verkrijgen. Keramische tegels worden zowel staand als liggend toegepast in badkamers, keukens en terrassen. Natuurlijk zijn de mogelijkheden eindeloos en kunnen andere vertrekken ook betegeld worden met dit natuurproduct. Een Keramische Tegel is in feite geen natuursteen tegel, maar kan door de geavanceerde technieken de look en eigenschappen meekrijgen van bijvoorbeeld een ‘houtlook’ of ‘basaltlook’ natuurstenen tegel. 

De productie van Keramische tegels

Een Keramische Tegel is in feite een natuurlijk gesteente. De hoofdingrediënten voor dit product zijn klei, zand en natuurlijke mineralen. De hoofdmineralen hebben de functie om de tegel sterker te maken. Vervolgens is een toplaag vereist om de tegels een kleur te geven, waarvoor de mogelijkheden onbeperkt zijn. De producent probeert om zoveel mogelijk variaties in een toplaag te verwerken, om een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren. 

Daarnaast heeft de klant ook nog keuze tussen gerectificeerde en niet-gerectificeerde tegels. Gerectificeerde tegels hebben een strakkere uitstraling met kaarsrechte voegen, omdat ze na het bakproces op maat zijn gesneden. Niet-gerectificeerde tegels worden voordat ze worden gebakken al op maat gesneden, waardoor de randen minder strak zijn. 

De waardevolle eigenschappen van Keramische Tegels

Keramische tegels kennen vele voordelen. Ten eerste zijn Keramische tegels kleurvast. Keramische tegels zijn namelijk UV-bestendig en zullen niet verkleuren wanneer ze worden blootgesteld aan veel zon. Ten tweede zijn Keramische tegels kras- en slijtvast. Doordat tijdens de productie van de tegel, klei onder extreme druk wordt geperst, zijn de tegels extreem hard. Hierdoor hebben bijvoorbeeld de poten van terrasmeubilair geen kans om krassen in de vloer te maken wanneer er wordt geschoven met het meubilair. Ten slotte, de bestendigheid tegen groene aanslag van Keramische tegels is erg groot. Wanneer (beton)tegels of klinkers in het straatwerk verwerkt zijn en naarmate een tijd is verstreken, zal er bij vochtig weer snel groene aanslag, mos en algen te zien zijn. Dit is niet het geval bij Keramische Tegels, vanwege de hardheid van de steen. 

Natuurlijk kennen Keramische Tegels ook een aantal nadelen. Bij hevige regenbuien nemen Keramische Tegels weinig vocht op, waardoor grote plassen op het straatwerk kunnen ontstaan. Bovendien, Keramische Tegels zullen snel in temperatuur stijgen wanneer ze worden blootgesteld aan veel zonlicht, waardoor de temperatuur op terrassen enorm kan gaan stijgen. 

Voorkom onderhoud en kies voor Keramische Tegels

Nu alle producteigenschappen en voordelen van Keramische Tegels zijn verteld, is het alleen aan de klant nog om de tegels te bestellen. Dit is natuurlijk mogelijk bij Sleiderink Bouwmaterialen waar een ruim aanbod in Keramische Tegels te vinden is, variërend in kleur, formaat en soort. 

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!