Lifestyle

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets!

2 Mins read

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets!

Als je een elektrische fiets wilt kopen, moet je met een aantal zaken rekening houden om er zeker van te zijn dat je het juiste model kiest. Elektrische fietsen worden namelijk geproduceerd in verschillende uitvoeringen. Daarnaast zijn er zaken die je zou kunnen regelen, na de aanschaf van een elektrische fiets. Hier is een kort overzicht van wat je in gedachten moet houden:

– Type e-bike: Er zijn verschillende soorten elektrische fietsen op de markt, dus het is belangrijk een model te kiezen dat het beste op jouw wensen aansluit. Zo kan je kiezen voor een normale e-bike, dat geschikt is voor kleine afstanden van zo’n 20 kilometer. Hieronder vallen gewone fietsen, maar ook bakfietsen, en hiermee mag je gewoon op het fietspad. De maximale snelheid is namelijk 25 kilometer per uur. Aan de andere kant kan je ook kiezen voor een speedpedelec. Hiermee bereik je een snelheid van 45 kilometer per uur. Daarnaast is het geschikt voor langere afstanden.

– De plaats van de aandrijflijn: Een van de belangrijkste dingen die elektrische fietsen onderscheidt van gewone fietsen is de locatie van de aandrijflijn. Bij elektrische fietsen bevinden de motor en de accu zich meestal in het midden van de fiets. Je kan ook kiezen voor een aandrijving aan de voorkant of achterkant van de fiets. Dit zorgt voor een groot verschil in de ervaring van de fiets. Zorg dus dat je de verschillende aandrijfmogelijkheden hebt geprobeerd.

– Vermogen van de accu: Het vermogen van de accu is een belangrijke factor om te overwegen, omdat het zal bepalen hoe ver je kunt rijden op een enkele lading. Dit heeft te maken met de afstanden die je wilt rijden met je elektrische fiets. Met lange afstanden heb je dus ook een flink vermogen, in WH, nodig. Het kan daarnaast ook erg handig zijn om de accu te kunnen verwijderen van de fiets.

– Prijzen: Elektrische fietsen kunnen duur zijn, dus het is belangrijk om prijzen te vergelijken voordat je een model koopt. Maak dus een lijst met wensen voor een fiets en vergelijk dit vervolgens met de aangegeven prijzen.

– Verzekering: Vanwege de waarde ervan, moet je eigenlijk wel je elektrische fiets verzekeren. Zo is het beschermd tegen mogelijke diefstal en schade. Je zou kunnen kiezen voor een fietsverzekering van InShared. Zo kan je kiezen voor een verzekering tegen enkel diefstal, maar ook een allriskverzekering. Ook deze mogelijkheden moet je weer afwegen op basis van het gebruik van jouw fiets.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!