Lifestyle

3 dingen waarvoor je smeltchocolade kunt gebruiken

1 Mins read

3 dingen waarvoor je smeltchocolade kunt gebruiken

Smeltchocolade zijn chocoladebolletjes die sneller smelten dan reguliere chocolade. Ook blijft de smeltchocolade langer vloeibaar en stolt vervolgens mooier. Met deze chocolade kan je allerlei baksels versieren. Ben je benieuwd wat je er nog meer mee kan? Lees dan verder!  

Chocoladefondue

Smeltchocolade is perfect voor de chocoladefondue, omdat deze chocolade niet snel stolt. In een chocoladefontein wil je natuurlijk geen stolsels die de fontein verstoppen. Hierdoor kan de fontein verstopt raken en kapot gaan. Smelt de chocolade eerst in een pannetje op het vuur en schenk dit daarna in de fontein. 

Baksels

Taarten, cupcakes of koekjes kan je perfect versieren met smeltchocolade. Smeer de chocolade op jouw baksel en laat het stollen. Je kan ervoor kiezen om er een figuurtje van te maken, of de gehele bovenste laag in te smeren met de chocolade. Daarnaast kan je de chocolade in een spuitzak gieten en hiermee een figuur maken. Laat de chocolade opstijven en je hebt een eigen chocolatje gemaakt! Deze kan je als versiering gebruiken voor op bijvoorbeeld een slagroomtaart. 

Chocolademelk 

Is chocolademelk jouw favoriete drankje? Probeer dan eens chocolademelk van echte chocolade in plaats van uit een pak of van poeder. Chocolademelk van echte chocolade smaakt meer naar chocolade en het is ook nog eens leuk om zelf te maken. Top het drankje af met een toef slagroom en kleine marshmallows! 

Probeer het zelf! 

Ben je gek op chocolade en wil je de smeltchocolade een keer proberen? Neem dan een kijkje op de website van Bouwhuis, zij hebben een enorm assortiment aan Callebaut Chocolade in verschillende smaken en kleuren. Kies jouw favoriete smaak uit en geniet de volgende dag van jouw heerlijke chocolade creatie! Heb je vragen of wil je meer informatie over een product? Neem dan contact op en laat je adviseren! 

Related posts
Lifestyle

De geschiedenis van de headshop in een notendop

1 Mins read
Een headshop, wellicht heb je er wel eens van gehoord maar wat je er nu precies kan kopen is voor veel mensen…
Lifestyle

Een gekleurde zetel als blikvanger

2 Mins read
Je moet het maar durven zo’n gekleurde zetel in je interieur. De meeste mensen die een nieuwe zetel gaan kiezen, neigen snel…
Lifestyle

Magnesium

2 Mins read
Magnesium is een mineraal dat belangrijk voor de vorming van botten en tanden. Daarnaast zorgt het ook voor een normale werking van…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!