Lifestyle

Zo zorg je voor een prettige kantoorwerkplek: 4 tips

2 Mins read

Een prettige kantoorwerkplek leidt tot gelukkigere werknemers en een grotere productiviteit. Wanneer werknemers beter in hun vel zitten, gaan ze met meer plezier naar hun werk en presteren ze bovendien beter. Maar hoe creëer je nu eigenlijk zo’n prettige kantoorwerkplek waar werknemers iedere dag met veel plezier en goede moed naar toe gaan? Hieronder volgen vier handige tips. Lees ze gerust eens door en bekijk zelf aan welke tips jij iets hebt. Daarnaast staan de specialisten van Desko je graag bij met projectinrichting kantoren.

Natuurlijk daglicht is key

Wij mensen kunnen eigenlijk niet zonder natuurlijk daglicht. Licht afkomstig van de zon zorgt ervoor dat we ons fitter, alerter en ook wakkerder voelen. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van vitamines en andere belangrijke processen die in het lichaam plaatsvinden. Het is ook niet voor niets dat er in de Arbowet richtlijnen staan met betrekking tot daglichttoetreding op de werkplek. Daglichttoetreding betekent dat er natuurlijk licht het gebouw binnenkomt via (dak)ramen en andere openingen. Volgens de Arbowet is daglichttoetreding verplicht in alle ruimten waar per dag twee uur of langer gewerkt wordt. Een prettige kantoorwerkplek heeft dan ook voldoende ramen.

Planten voor extra zuurstof

Naast daglicht speelt ook de luchtkwaliteit een belangrijke rol in onze alertheid en fitheid. In een zuurstofarme omgeving kun je al snel last krijgen van hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Goede ventilatie zodat er een continue stroom van zuurstofrijke lucht is, is dan ook essentieel. Daarnaast kunnen planten voor extra zuurstof zorgen. Helemaal goed zijn zogenaamde luchtzuiverende planten. Deze geven niet alleen zuurstof af aan de lucht, maar neutraliseren bovendien schadelijke gassen en zuiveren zo de lucht.

Breng wat kleur aan

Een kille, kale en kleurloze werkomgeving nodigt niet bepaald uit om het beste in jezelf naar boven te halen. Breng daarom wat kleur aan. Dit kan een leuk kleurtje op de muur zijn, maar je kunt ook kleur aanbrengen in de meubels of accessoires. Kies de kleuren echter wel zorgvuldig uit, want iedere kleur heeft een ander effect op onze stemming en ons gedrag. Zo maakt de kleur rood ons actiever en productiever, is geel goed voor de creativiteit en staat groen erom bekend stressverlagend te werken.

Kunst werkt inspirerend

Ook kunst kan de creativiteit aanwakkeren. Plaats hier en daar een schilderij of ander kunstobject in de kantoorruimte en je zult zien dat er ineens hele creatieve ideeën op tafel komen! Kunst werkt inspirerend en kan net dat ene zetje in de goede richting geven. Probeer het eens uit, want niet geschoten is altijd mis!

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!