Lifestyle

Vier tips voor het minderen in suiker

2 Mins read

Vier tips voor het minderen in suiker

Suiker is een stof dat in veel lekkere producten zit, maar we consumeren er helaas echt te veel van. Suiker kan zorgen voor ernstige aandoeningen, zoals diabetes, overgewicht, overbelasting van de alvleesklier en hartproblemen. Suiker lijkt in eerste instantie onvermijdelijk, maar er zijn manieren om te minderen in suiker. In deze blog geven we je een aantal tips die je helpen met het minderen in suiker. Voor elk eetmoment van de dag hebben wij een geschikte tip voor je gemaakt. Zo zorgen wij ervoor dat jij een beetje op je gezondheid kan letten.

Stel een gezond ontbijt samen

Ook in veel ontbijtproducten, die gezond lijken, zitten toegevoegde suikers. Een goed voorbeeld hiervoor is de fruitmelk in de supermarkt. Drink in plaats daarvan gewone melk. Vermijd daarnaast zoet broodbeleg, zoals jam. Dit lijkt in het eerste opzicht gezond, maar ook dit product bevat toegevoegde suikers. Probeer het te vervangen voor echt vers fruit.

Vervang lekkernijen voor fruit en groenten

Een eerste stap in het minderen in suiker is het vervangen van lekkernijen voor fruit en groenten. Allerlei tussendoortjes, zoals koekjes, snoepjes en chocolade, kunnen we inruilen voor soorten fruit en groenten zoals snackkomkommertjes of een appel. Daarnaast kunnen we het aantal glazen cola vervangen voor een glas water. Veel mensen doen het niet, maar het is belangrijk om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. Veel mensen lukt dit echter niet.

Vervang suikers voor zoetstoffen

Om het overmatige gebruik van suikers te beperken, kan je ervoor kiezen om (deels) over te gaan op (natuurlijke) zoetstoffen. Natuurlijke zoetstoffen zorgen niet voor overgewicht en andere gezondheidsklachten. In tegenstelling tot suikers, zorgen zoetstoffen daarnaast voor minder schade aan je gebit. Bij groothandels, zoals Vehgroshop, vind je verschillende zoetstoffen met een Glycemische waarde van 0. Zo biedt het ook natuurlijke zoetstoffen, zoals honing en Stevia. Natuurlijke zoetstoffen kunnen meer calorie├źn bevatten dan kunstmatige zoetstoffen, maar zijn wel van natuurlijke oorsprong.

Pas op voor sauzen!

In kant-en-klare sauzen uit de supermarkt zitten vaak veel toegevoegde suikers. Om te minderen in suikers, adviseren wij om sauzen zelf te gaan maken. Denk hierbij ook aan dressings voor in de salade. Maak deze dressings op basis van olie of azijn. Zo lijkt appelmoes misschien gezond, maar ook hierin zitten veel toegevoegde suikers. Vervang het daarom voor vers fruit. Ook toetjes waarin zogenaamd fruit zou zitten kan je beter vervangen voor echt vers fruit. Het zijn samenstellingen waarin fruit voor kan komen, maar er wordt vrijwel altijd toegevoegde suikers in toegepast.

Related posts
Lifestyle

De perfecte Apple MacBook kopen

2 Mins read
Als je op zoek bent naar de ultieme combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid, dan is de Apple MacBook een uitstekende keuze….
Lifestyle

Zomerse Must-Haves: Stralend in een Maxi Jurk!

2 Mins read
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van warm weer, lange dagen en ontspanning. Het is ook het moment om…
Lifestyle

Ontdek de verscheidenheid aan koffievariaties: Meer dan alleen een kopje koffie!

2 Mins read
Koffie is een van de meest geliefde dranken ter wereld, maar wist je dat er veel meer variaties zijn dan alleen een…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!