Lifestyle

Verschillende soorten laminaat

2 Mins read

Verschillende soorten laminaat

Laminaat is een enorm populaire vloer die je in veel woningen ziet. Het is makkelijk te leggen en te vervangen. Daarnaast is het ook erg goed te onderhouden. Ook laat laminaat goed te warmte van de vloerverwarming door. Met al deze voordelen is het niet gek dat deze vloer erg populair is. Doordat er veel vraag is naar laminaat zijn er de afgelopen jaar allerlei soorten laminaat ontwikkeld. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan verder en kom erachter! 

Laminaat met v-groef

Laminaat is verkrijgbaar met en zonder v groef. Laminaat zonder v-groef is een geheel en hierbij is het niet zichtbaar dat het opgebouwd is uit meerde planken. Bij laminaat met v-groef worden juist geaccentueerd dat de vloer is opgebouwd uit meerdere planken. Hierbij is er keuze uit twee of vier groeven. Bij twee groeven zit er alleen langs de lange zijden groeven. Bij vier groeven zitten ze langs alle zijden. Een laminaat vloer met v-groef lijkt het meeste op een echte houten vloer. Als je dit mooi vindt kun je het beste kiezen voor laminaat met v-groef. 

Laminaat met tegelmotief 

Naast laminaat dat op hout lijkt, is er ook laminaat dat lijkt op tegels. Deze stroken laminaat hebben een tegelmotief, waardoor het lijkt alsof er echte tegels liggen. Als je hiervoor kiest geniet je van alle gemakken van laminaat en heb je geen last van zware tegels en de hoge aanschafkosten. 

Laminaat met betonlook 

De laatste jaren is een giet- of betonvloer een echte trend. Het geeft een stoere industriĆ«le uitstraling aan de woning. Het nadeel aan een giet- of betonvloer is dat het lastig is om te leggen en snel koud aanvoelt. Bij dit soort vloeren is er ook een groot risico op kleine scheurtjes en barsten. Als je de uitstraling van een betonvloer mooi vindt, maar liever laminaat wilt voor het comfort is er een goede oplossing. Er bestaat namelijk laminaat met betonlook. Deze stroken laminaat zijn makkelijk te leggen en te vervangen. 

Visgraat laminaat 

Vind je betonlook laminaat te industrieel en niet sfeervol? Dan is er nog een andere soort laminaat die veel sfeer geeft aan de woning, namelijk: visgraat laminaat. Dit zijn laminaatstroken die in het motief van een visgraat gelegd worden. 

Laat je inspireren 

Nu je weet welke soorten laminaat er zijn, heb je misschien al een voorkeur. Wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van BeboParket. Zij hebben een enorm aanbod aan vloeren. Wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren. 

Related posts
Lifestyle

Innovatieve apparaten die jouw klus een stuk makkelijker maken!

2 Mins read
Dankzij de technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe technische producten op de markt gekomen. Hier valt ook apparatuur onder dat veel verschillende…
Lifestyle

Een wijnkoelkast op een feestje

2 Mins read
Een groep vrienden gaf een feestje in hun huis. Ze hadden al hun vrienden uitgenodigd en hadden alles voorbereid voor een geweldige…
Lifestyle

Blijf warm: 3 manieren om je huis warm te houden zonder de verwarming aan te zetten

2 Mins read
Er gaat niets boven een lekker warm huis op een koude winterdag. Maar soms wil je de verwarming niet aanzetten – misschien…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!