Lifestyle

De voordelen van led panelen

2 Mins read

De voordelen van led panelen

Ben je op zoek naar lampen die weinig ruimte innemen, energiezuinig zijn en lang mee gaan? Zoek dan niet verder: led panelen zijn dan precies wat je nodig hebt! Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan vooral verder om te ontdekken welke voordelen deze panelen jou bieden!

Makkelijk schoon te maken

Door het gladde en egale oppervlak van deze panelen, kun je ze eenvoudig en goed schoonmaken. Hierdoor krijg je minder snel last van vuil- of stofophoping. Dit oogt gelijk een stuk netter en daarnaast scheelt het veel tijd. Bij veel oudere lampen met stoffen delen is het moeilijk om deze grondig schoon te maken. De lampen zelf vangen daarnaast ook nog eens veel stof en vaak kost dit veel tijd.

Voordeliger

De led panelen bevatten – zoals de naam doet vermoeden- led verlichting. Leds zijn een stuk zuiniger dan andere lampen. Op de lange termijn zal dit een hoop kosten besparen. Dat ze goedkoper zijn qua kosten betekent niet dat dit effect heeft op de hoeveelheid licht die ze afgeven. Leds geven juist veel en helder licht af. Daarnaast geven leds diffuus licht af. Dit betekent dat het licht zich gelijkwaardig verspreidt. Daarnaast flikkeren deze lampen niet – iets wat vaak als heel vervelend wordt ervaren. Het heldere en diffuse licht heeft een positief effect op de ruimte. Door de hoeveelheid licht oogt bijvoorbeeld een woonkamer een stuk ruimtelijker.

Nemen minder ruimte in

Led panelen zijn makkelijk te plaatsen in een systeemplafond. Omdat ze qua breedte samenvallen met de dikte van de andere systeem plafond elementen, steken led panelen niet uit. Dit zorgt voor een egaal plafond. Zo vallen de led panelen niet extra op en lijken ze onderdeel te zijn van de rest van het plafond. Omdat de panelen minder ruimte innemen heeft dit ook effect op de ruimte. Grote hanglampen kunnen namelijk best veel ruimte en aanwezigheid opeisen. Dit kan een ruimte kleiner doen ook ogen. Ook stoot je snel je hoofd aan een hanglamp en is de kans op schade groter. Daarnaast verspreidt het licht zich anders wanneer de lamp lager hangt. Vaak concentreert het licht zich met name op de ruimte onder de lamp zelf. Bij een led paneel is dit niet het geval. Het licht wordt meer verspreid en verlicht de complete ruimte.

Lange levensduur

Tot slot zijn de led panelen ook een duurzame optie. Dit product gaat namelijk een stuk langer mee. Leds zijn namelijk beter bestand tegen trillingen en hebben een hoger gemiddeld aantal branduren. Dit bespaart kosten en is ook beter voor het milieu. Wanneer je vaak lampen vervangt, heeft dit natuurlijk een schadelijk effect op het milieu.

Benieuwd naar welke led panelen er allemaal zijn? Ontdek het hele assortiment aan led verlichting online en vind het perfecte led paneel van Ledlichtstunter!

Related posts
Lifestyle

Haal meer uit jouw Dyson apparaat met Dyson onderdelen

2 Mins read
Dyson apparaten zijn een investering in kwaliteit. Ze staan bekend om hun duurzaamheid, krachtige zuigkracht en innovatieve design. Maar wat als er…
Lifestyle

Zo zorg je voor een prettige kantoorwerkplek: 4 tips

2 Mins read
Een prettige kantoorwerkplek leidt tot gelukkigere werknemers en een grotere productiviteit. Wanneer werknemers beter in hun vel zitten, gaan ze met meer…
Lifestyle

De voordelen van het gebruik van LED lampen voor een duurzame toekomst

2 Mins read
Een van de belangrijkste stappen die we kunnen zetten naar een duurzamere toekomst is het verminderen van ons energieverbruik. Er zijn veel…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!