Lifestyle

Blijf warm: 3 manieren om je huis warm te houden zonder de verwarming aan te zetten

2 Mins read

Er gaat niets boven een lekker warm huis op een koude winterdag. Maar soms wil je de verwarming niet aanzetten – misschien wil je energie besparen, of misschien heb je gewoon geen zin in het lawaai en het gedoe van een elektrische of gasverwarming. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je huis warm te houden zonder de verwarming aan te zetten. Laten we er drie bekijken!

1. Open haarden

Open haarden zijn een van de oudste en meest populaire methoden om warm te blijven in de winter. Als je huis een houtgestookte open haard heeft, kun je gewoon houtblokken van 123Natuurproducten toevoegen en genieten van de warmte en het knisperende geluid van een echt vuur. Als je open haard op gas werkt, is het nog gemakkelijker – je hoeft alleen maar een schakelaar om te zetten en je kunt aan de slag! Als je geen van beide soorten haarden hebt is alle hoop natuurlijk niet verloren; elektrische haarden worden steeds populairder, omdat ze alle voordelen bieden van traditionele haarden zonder de rommelige schoonmaak of rookschade.

2. Dekens en plaids

Een eenvoudige maar effectieve manier om warm te blijven is het gebruik van dekens en plaids in huis. Gebreide dekens bieden uitstekende isolatie tegen koude lucht en kunnen over stoelen of banken worden gedrapeerd om in elke kamer een uitnodigende sfeer te creƫren. Op dezelfde manier kunnen dikke wollen kleden over bedden of andere meubels worden gelegd voor extra warmte wanneer dat nodig is.

3. Isoleer je ramen

Een vaak over het hoofd geziene methode om warm te blijven is het isoleren van je ramen tegen koude lucht die van buiten naar binnen kan komen. Je kunt online of bij de meeste bouwmarkten raamisolatie sets kopen die voorkomen dat koude lucht door kieren in vensterbanken of kozijnen binnenkomt; deze kits worden meestal geleverd met doorzichtige plastic platen die je gemakkelijk zelf kunt installeren! Daarnaast kun je ook zware gordijnen gebruiken om koude lucht tegen te houden; sluit ze gewoon als de temperatuur buiten daalt en open ze weer als het binnen warmer wordt!

Je huis warm houden tijdens de wintermaanden hoeft niet te betekenen dat je elektriciteitsrekeningen oplopen met constant gebruik van een dure verwarming – er zijn genoeg creatieve manieren om knus te blijven zonder de verwarming aan te zetten! Dus pak wat extra dekens, steek die open haard aan (als je die hebt!), en maak je klaar voor serieuze winterse gezelligheid!

Related posts
Lifestyle

Haal meer uit jouw Dyson apparaat met Dyson onderdelen

2 Mins read
Dyson apparaten zijn een investering in kwaliteit. Ze staan bekend om hun duurzaamheid, krachtige zuigkracht en innovatieve design. Maar wat als er…
Lifestyle

Zo zorg je voor een prettige kantoorwerkplek: 4 tips

2 Mins read
Een prettige kantoorwerkplek leidt tot gelukkigere werknemers en een grotere productiviteit. Wanneer werknemers beter in hun vel zitten, gaan ze met meer…
Lifestyle

De voordelen van het gebruik van LED lampen voor een duurzame toekomst

2 Mins read
Een van de belangrijkste stappen die we kunnen zetten naar een duurzamere toekomst is het verminderen van ons energieverbruik. Er zijn veel…
Jouw artikel op onze site? Neem contact met ons op!